Κρήτες έχτισαν το αρχαιότερο αστεροσκοπείο θέατρο του κόσμου στην Αμερική το 3.400 π.Χ !!!











Του Γιώργου Λεκάκη

Στην βόρεια Λουιζιάνα υπάρχει μία πολύ ενδιαφέρουσα και μυστηριώδης αρχαία τοποθεσία, γνωστή ως Watson Brake. Αυτός ο χώρος κάνει τις γνώσεις μας για την ιστορία της Βόρειας Αμερικής να μοιάζουν ελάχιστες…

Είναι από τις πρώτες γνωστές ανθρώπινες κατασκευές στον Νέο Κόσμο!

Βρίσκεται στην κοίτη του ποταμού Ouachita (αρχαία ελληνική ρίζα αχ=νερό) νυν Φίλιππο… κοντά στο Monroe.

Η κατασκευή του άρχισε περίπου το 3.400 π.Χ.

Είναι, δηλαδή, προγενέστερο άλλων παρόμοιων κτισμάτων, κατά 2.000 χρόνια.

Ο κ. William E. Romain Ph.D. πιστεύει ότι είναι το αρχαιότερο ευθυγραμμισμένο ηλιοστάσιο στην Αμερική, γεγονός που επιβεβαιώθηκε με την τεχνολογία LIDAR ότι ο χώρος ήταν για αρχαιοαστρονομικές παρατηρήσεις.

Παράλληλα και το Poverty Point, στην ίδια περιοχή, κοντά στο Epps, παραμένει ένα προϊστορικό μυστήριο! Μάλλον το οκτάγωνο με δομή αρχαίου ελληνικού θεάτρου ήταν το μεγαλύτερο ηλιοστάσιο του κόσμου ! ! !

Εκείνη την εποχή γνωρίζουμε ότι (τουλάχιστον) οι Μινωίτες Κρήτες, ταξίδευαν ως εκεί και έπαιρναν χαλκό.


Είναι πολύ πιθανόν, λοιπόν, εκείνοι οι αρχαίοι ναυτικοί να το σχεδίασαν και να το κατασκεύασαν.

Για περισσότερα κάντε κλικ στην εικόνα από το arxeion-politismou.gr για μεγέθυνση:



Ωστόσο, το ellinikahoaxes.gr διαφωνεί και τα παραπάνω θεωρεί ως ψευδή:


ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΜΙΚΡΩΝ ΤΥΜΒΩΝ (ΑΝΑΧΩΜΑΤΩΝ) ΠΟΥ Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΣΤΑ 5.500 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΚΥΝΗΓΩΝ-ΤΡΟΦΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ ΤΟΤΕ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ (WATSON BRAKE). Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΕΡΙ ΤΟ 3.500 ΠΧ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΑΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΓΙΑ 500 ΧΡΟΝΙΑ.

ΚΑΤΟΠΙΝ, ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΕ. Η ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΗΤΑΝ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΩΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΟΜΑΔΕΣ ΚΥΝΗΓΩΝ-ΤΡΟΦΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΠΩΣ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ Ο ΑΚΡΙΒΗΣ ΣΚΟΠΟΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΑΚΡΙΒΩΘΕΙ. ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΖΩΩΝ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΗ ΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΙΧΕ Ο ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ.

IMAGE BY STEFAN KELLER FROM PIXABAY




ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια