Οι απίστευτες γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων στην μηχανική – Κατασκεύασαν τον Παρθενώνα για να μην πέσει ποτέ







Ο Παρθενώνας είναι ένα από τα πιο εμβληματικά κτίσματα στην ιστορία του δυτικού πολιτισμού. Στέκεται με μεγαλοπρέπεια στον λόφο της Ακρόπολης στην Αθήνα, όπως εδώ και 2.500 χρόνια. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η ευρηματικότητα της κατασκευής του Παρθενώνα του επέτρεψε να επιβιώσει ως εκ θαύματος από τη φθορά του χρόνου, της φύσης και της ανθρωπότητας.

Για δεκαετίες, μηχανικοί, αρχιτέκτονες και επιστήμονες αναρωτιόντουσαν πώς ακριβώς αυτή η έξυπνη κατασκευή έχει αντέξει με επιτυχία στη δοκιμασία του χρόνου για να συνεχίσει να υψώνεται μεγαλοπρεπώς πάνω από την Ελληνική πρωτεύουσα.



Αυτό το αρχιτεκτονικό και μηχανικό θαύμα, με το ύψος, το πλάτος και το βάθος του να καθορίζουν την ίδια την έννοια της τέλειας αναλογίας, έχει κρατήσει τα μυστικά του για πολλούς αιώνες από την ολοκλήρωσή του το έτος 438 π.Χ.—δηλαδή μέχρι που οι μηχανικοί και οι αρχιτέκτονες αποκάλυψαν πρόσφατα τον Παρθενώνα». μυστικά σχεδιασμού και κατασκευής.

Οι σχεδιαστικές εκκεντρότητες του Παρθενώνα είναι δυνατά σημεία

Αρκετές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι, παρά το γεγονός ότι ο ναός του Παρθενώνα δεν έχει καν θεμέλιο, έχει τριπλή αντισεισμική προστασία,
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια